fbpx

Sportmassage

Sportmassage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding in de spieren, waardoor de afvoer van afvalstoffen verbetert en zorgt voor beter herstel van je spieren en je lichaam. Sportmassage is goed tegen vermoeidheid, spierpijn, verhoogde spierspanningen, stijfheid, kramp, vochtvorming en knopen in je spieren. Het is niet alleen voor sporters, maar voor iedereen.

Masseren om blessures en spierpijn te voorkomen

Sportmassage werkt ook preventief om blessures en overbelasting van de spieren te voorkomen. Bij een intensieve sportinspanning en last van blessures zorgt een goede sportmassage voor een sneller herstel.

Sportmassage kenmerkt zich door een gerichte massage op spieren en fascie. Deze massagetechnieken zijn meestal iets steviger dan een ontspanningsmassage, maar mag zeker niet onprettig pijnlijk zijn. Afhankelijk van de behoefte wordt er gebruik gemaakt van Deep tissue massage, bindweefselmassage of triggerpointmassage.

Tip: Boek een sportmassage eens als je een langer intensief sportevenement heeft gehad, zoals bijvoorbeeld een marathon, sportdag of een tourtocht op de fiets. Merk dan op hoe snel je herstelt en geen verzuring meer in de spieren voelt. Breng het lichaam in balans voor en na een inspanning.

35 minuten sportmassage

Een sportmassage als je wat minder tijd heeft om de eerste spanningen uit de spieren kwijt te raken. In overleg worden bepaalde spiergroepen gemasseerd. Er is van te voren niet aan te geven wat het programma is.

kosten: € 35,=

50 minuten sportmassage

Zeer aan te bevelen om even goed los gemasseerd te worden. Je voelt je na 50 minuten als herboren. Ook hier wordt in gezamenlijk overleg bekeken welke spiergroepen gemasseerd worden. Er is van te voren niet aan te geven wat het programma is.

kosten: € 50,=

Lees ook het artikel: Spierpijn is goed, maar ik wil er van afkomen

[instagram-feed]