fbpx

Littekentherapie

Iedereen heeft wel een litteken. Soms zijn er littekens die pijn doen, die zorgen voor bewegingsbeperking of waarvoor jij je schaamt. Litteken therapie kan de lichamelijke en emotionele klachten van een litteken verminderen of zelfs verwijderen.

Wat is litteken therapie

Bij postoperatieve littekens, of littekens door trauma zien we letsel tot op celniveau van vele weefsels (botten, spieren, organen, zenuwen, huid). Dus de verstoring betreft niet alleen het zichtbare litteken maar ook onderliggende structuren. Hierdoor kan een litteken zenuwen en lymfe- en bloeddoorstroming beïnvloeden, maar ook bewegingsbeperkingen of pijn veroorzaken. Afhankelijk van de locatie kunnen ze ook energetisch blokkeren als ze meridianen of chakra’s doorkruisen.

Kortom, ja kan veel klachten hebben door littekens, ook al zou je de link daarmee niet meteen leggen. Kijk bij jezelf: Heb je lichamelijke problemen of beperkingen gekregen na een operatie? Kom dan eens praten of dit misschien wel het gevolg is van een litteken. Het maakt niet uit of een litteken nieuw is of al 25 jaar oud.

 Veelal is het directe resultaat bij een behandeling:

  • zachter worden van het litteken weefsel
  • betere doorbloeding
  • bewegingsbeperking wordt minder of herstelt (het trekkende gevoel)
  • minder jeuk en/of minder pijn
  • betere lymfe afvoer
  • het litteken gan van vorm veranderen.

Er zijn meerdere technieken om littekens te behandelen. De behandeling is een hele zachte behandeling. Je kunt speldenprikken voelen en het litteken kan voor korte tijd rood worden. Ook litteken taping en lymfedrainage voor littekenbehandeling kunnen onderdeel uitmaken van de behandeling.

Littekentherapie kuur

Sportmassage Harderwijk biedt Littekentherapie als een ‘kuur’ per litteken aan. De ervaring is dat na 3 keer het litteken significant veranderd is, zodat de klachten minder zijn. In ernstige situaties zijn eventueel meer behandelingen nodig.
Deze kuur bestaat uit een intake en 3 sessies van 15 minuten (1 sessie per week).
Daarna kan de behandeling desgewenst per sessie worden uitgebreid.

Kosten

Kosten kuur per litteken (3 sessies a 15 minuten) : € 50,=

Kosten daaropvolgende behandeling: € 20,=

Bekijk voor meer informatie MSTR

<– Terug

[instagram-feed]