fbpx

Masseren is voor mij

Hoe heerlijk is het om je een keer te laten masseren?

 Toch zijn er veel mensen die het nog nooit hebben gedaan en ook niet weten of het wel lekker is. Van een sportmassage gaat men er al snel van uit dat het zeer pijnlijk is, dat je er blauwe plekken van over houdt. Kloppen deze veronderstellingen? Wat gebeurt er eigenlijk met masseren? Is dit misschien toch wel iets voor jou? 

Masseren van je spierpijn

Wat gebeurt er tijdens een massage?

Masseren is het kneden van de spieren en wrijven over het lichaam. Hierdoor stimuleer je de spieren waardoor je zorgt dat de doorbloeding in de spieren wordt gestimuleerd.
Al klopt deze basis, masseren is veel en veel meer.
Een masseur kan spieren, de huid, bindweefsel, lymfen en gewrichten beïnvloeden, maar ook energiebanen en meridianen. 

Er zijn veel medische onderzoeken die het nut beschrijven van masseren.

Door een spier te masseren wordt er druk gegeven op de spier en komt er warmte vrij. Hierdoor wordt de spier soepel, afvalstoffen en melkzuren worden uit de spieren gehaald, knopen verdwijnen waardoor de spieren hun werking kunnen doen. Masseren na een sportinspanning zorgt dat de spieren sneller kunnen herstellen.

Als lymfen worden gemasseerd, dan gaan de lymfebanen en de lymfeknopen weer open staan en zullen deze de overvloedige vocht op de juiste wijze afvoeren.
Bindweefselmassage zorgt dat de tussenstof tussen je huid en de spieren en botten minder stijf worden. Dit bevordert de doorbloeding en stimuleert de zenuwen.
Door een zachtere ontspanningsmassage zorg je voor meer ontspanning. Er komen stoffen vrij in het lichaam, zodat je ontspant en blijer wordt.

Ontspanningsmassage of sportmassage

Door het doel en intensiteit zijn er verschillende soorten massages. Wil je voor ontspanning gaan van geest en lichaam dan is een ontspanningsmassage wat voor jou.

Een Ayurvedische massage of energetische massage is bijvoorbeeld goed om je energiebanen weer openzetten.

Wil je spierpijn kwijtraken, sneller herstellen, van een chronische klacht af of je tenniselleboog af dan is een sportmassage de juiste keuze.

Doet een goede massage pijn?

sportmassage

Je lichaam is van nature zelfherstellend, maar kan niet het onmogelijke.  Door een blokkade weg te masseren, zoals stijfheid of knopen uit je spieren, kan het lichaam de klacht na de massage weer zelf oplossen. Door daarbij via de zenuwen pijnsignalen toe te voegen zal je lichaam harder werken om zich beter herstellen. Deze massages kunnen pijnlijker zijn, acceptabel pijn en mogen zeker geen blauwe plekken achterlaten.

Iedereen kan masseren

Iedereen kan masseren. Een professionele NGS-masseur die gaat toch een stap verder. Hij/zij heeft kennis van de spieren, anatomie en fysiologie. Door gerichte opleidingen kan een masseur de juiste behandeling geven. Vind je masseur op VindEenMasseur.nl

Niet iedereen mag zo maar gemasseerd worden. Er zijn ‘contra-indicaties’ waarbij je niet gemasseerd mag worden. Je wilt niet dat een klacht erger wordt. Een masseur hoort voor de behandeling deze contra-indicaties te vragen om te bepalen of hij mag masseren en of er beperkingen zijn om de behandelen.

Als hij het niet vertrouwd zal de masseur je ook doorverwijzen naar de huisarts of een andere zorgverlener. Het kan zijn dat de masseur toestemming vraagt van de behandelende arts. Ook als de masseur het gevoel heeft dat de behandeling niet het gewenste effect heeft zal de masseur doorverwijzen.

ZORG GOED VOOR JE LICHAAM

JE LICHAAM ZORGT GOED VOOR JOU

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]